sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Sunnuntai 28.6. – Villa paljastaa salaisuuden

Viime päivät ovat olleet aikamoista pyöritystä, joten päätimme suosiolla pitää välipäivän ja lekotella talolla nauttien auringosta ja herkkuja syöden.

Taloa kiertävät vuoret näyttävät päivän mittaan hyvinkin erilaiselta. Aurinko nousee talon takaa ja on hienoa katsoa kuinka se valaisee siivu siivulta edessä olevan vuoren tummanvihreät puut. Yhdeksän aikaan yön nihkeä viileys pakenee pihalaatoilta ja avaamme kaikki viisi lasista pariovea aurinkoon. Tässä vaiheessa on aika kammeta iso aurinkovarjo auki ja kuoria uima-altaan ”yöpeitto”.

Taloon kuuluu ilmiselvästi laajat tilukset. Koko alarinne on pengerretty kivipaasein, jolloin jokainen pitkulainen kaistale on täysin tasainen. Puoliksi vihreä ja puoliksi kellankuiva ruohikko pistelee ohuiden läpsyttimien alla aivan kuin lapsena heinäpellolla. Siitä huomaa, ettei vettä sada aivan samaan tahtiin kuin kotona. Laventelia kasvaa sinisenään lähes joka nurkassa ja taloa kiertää puksipuut, sypressit ja pieni puutarha symmetrisine istutuksineen.

Kaikesta näkee, että talossa on asunut lapsia. Sisältä löytyvät matkasängyt itkuhälyttimineen, nimikoidut hiekkalelut ja isot röykkiöt leluja sisällä ja ulkona. Suurin ilonaihe oli kuitenkin suuren suuri salaisuus, joka löytyi taloa kiertävän tiheän sypressiaidan takaa! Se on nimittäin aitoon ranskalaiseen tyyliin tehty leikkimökki! Joku on todella nähnyt vaivaa tämän minitalon nikkaroimisessa. Se on kaksikerroksinen ja omaa katetun terassin, romanttiset ovenkahvat sekä pienet sydämenmuotoon kaiverretut ikkunaluukut. Huvittavin ero suomalaisessa ja ranskalaisessa leikkimökissä on kuitenkin itse talon nimi; täällä nimittäin talossa lukee pienin koukeroin recepcion, restaurant y bar.

Talossa sisällä on joka puolella kauniit laattalattiat, paitsi makuuhuoneissa parkettia. Olohuonetta hallitsee jättikokoinen takka ja rustiikkia tunnelmaa luo tummaksi petsatut kattoparrut, antiikkihuonekalut ja seinään upotetut kirjahyllyt. Eteisessä puolestaan on valtavan kokoinen antiikkilipasto ja puinen veistos, jotka alkuihmetyksen jälkeen näyttävät jo sopivat tilaan varsin luontevasti.

Rentouduimme koko päivän uima-altaalla pulikoiden ja kirjoja lukien. Terassin varjossa oli mukava nauttia lounaasta pitkän kaavan mukaan, kun tytöt nukkuivat uimaleikeistä väsyneinä parin tunnin päiväunet. Emma on muuten alkanut toistella sanoja, kuten yppää (hyppää) ja pulu. Illalla latasimme herkut sohvapöydälle ja katsoimme USA-Brasilia fudismatsia.

1 kommentti:

  1. Bonjour mes cheres,
    Aivan ihanilta kuulostaa teidän reissut. Mahtavaa että Emma on jo alkanut tapailla jotain sanoja.

    Oletteko muuten sallineet asetuksissa ns. anonyymeille lukijoille (niille, joilla ei ole omaa käyttäjätiliä blogspotissa ym) mahdollisuuden kommentoida myös? Äitikin kun haluaisi kommentoida...

    Aurinkoisin terkuin & halein,
    Milla

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.