lauantai 12. heinäkuuta 2014

12.7.2014 - Hollywood Boulevard - The Sign ja Griffith Park

Apartementos-hotellimme oli soveltuva neljän hengen yöpymiselle joskin hieman erikoisella tavalla. Makuuhuoneessa oli ihan ok sänky –tosin leveydeltään vain noin 120cm. Vaatekomerosta löysimme liikutettavan hetekasängyn ja olohuoneen kovahkon nahkasohvan sai puolentoista hengen kokoiseksi. Emme voineet laittaa lapsia olohuoneeseen nukkumaan, joten nukkuminen meni seuraavasti: Emma pyöriskelevänä sai nukkua hetekalla, joka ristittiin Emman pesäksi. Pesä sijoitettiin makuuhuoneen tuplasängyn päätyyn ja vuorattiin kaikella mahdollisella. Onneksi mahdollinen pudotus alas lattiamatolle oli matala. Laura ja Heini nukkuivat isossa sängyssä ja Timo nukkui urheasti sohvalla olkkarissa osittain jalat yli sohvan.

Heini näki yöllä sellaista painajaista, että Laura oli kadonnut jonnekin. Tästä syystä Heini juoksi paniikissa etsimään Lauraa olohuoneesta jalkoja tasaisesti stepaten ja olohuonetta ympäri juosten. Timo heräsi myös paniikissa, koska oli aivan varma, että joku oli poukannut ovesta sisään ja kaatanut meidän ulko-oven eteen pönkätyn keittiötuolin. Timo herätteli hyvän tovin Heiniä vakuutellen Lauran nukkuvan samassa sängyssä, josta Heini oli juossut.

Aamupalan jälkeen kävimme aamu-uinnilla ja suunnittelimme päivän ohjelmaa tarkemmin. Yleensä meillä on tarkat päiväohjelmat reissuillamme, mutta viime kevään työ- ja arkirumba oli sen verran rankka, ettemme olleet kovasti jaksaneet edes matkaa suunnitella. Viimeiset hotellitkin varattiin noin viikkoa ennen matkaa. Ex tempore –meno on sopinut lomalla hyvin ja rauhalliset aamut ja lepohetken rannoilla ja uima-altailla ovat tulleet todella tarpeeseen. Täällä Amerikassa nähtävyydet ovat toisaalta myös erilaisia ”koe-ja-näe-kokemuksia” kuin vaikkapa Ranskassa, jossa joka nurkassa on jotain supervanhaa/upeaa/pakkonähdä –juttuja. Nämä taas vaativat hyvän etukäteissuunnittelun tai jotain jää näkemättä.

Aamun rentoilun jälkeen lähdimme puolen päivän aikaan kävelylle kulman takana olevalle Hollywood Boulevardille ja Walk of Famelle. Eilisen tapaan kävely oli todellinen freak show. Tänään sielujamme oli pelastamassa eri tyypit ja jotenkin huvittavasti God saves you –huutajan takana liehui Hail Satan –hyypiö. Nauroimme tälle ironialle hyvän tovin. Myöhemminkin näimme saman parivaljakon, joten saatananpalvoja ilmiselvästi seurasi tätä ensimmäistä. Näimme myös Healthy Family Life –saarnaajia sekä muslimiveljeskunnan edustajia. Nämä sekoittuivat sopivasti tuhkimoiden, kaljamahaisten! hämähäkkimiesten, batmannien ja michaeljacksoneiden sekä Hollywood Celebrity Tour –helppoheikkien lomaan. Tähän päälle tietysti tulevat vielä kerjäläiset, jonkin tason ladyboyt, ne hengailevat hiphopparit, kitaransoittajat, japanilaislaumat sateenvarjo-oppaan kera sekä muut turistit.

Kuumuus (matkan ensimmäinen hikinoro selkää pitkin) ja ihmisten kakofonia olivat nopeasti meille liikaa ja siirryimme Sunset Boulevardille syömään jäätelöitä. Täältä bongasimme valtavan kenkä-outletin, josta Heini löysi punaiset Converset 1/4 –osaa Suomen hinnasta, Timo Ralph Laurenin tosi makeat purjehdustennarit ja lenkkarit –molemmat -80% alesta. Lasten kenkiä ei ollut ja jouduimme Lauran harmiksi sanomaan ei myös hänen rakastamalleen kultaiselle glitterilaukulle...

Tyytyväisenä ostoksiimme uskaltauduimme takaisin Walk of Famelle ja otimme muutaman kuvan tähdistä, jotka täplittivät tutusti katukivetystä. Kävimme myös pikaisesti Food & Easy –marketissa ostamassa lounasgrillauksen tarvikkeet ja huomisen ruoat. Chinese Theatren kohdalla yritimme käydä kokeilemassa muutaman ison staran kädenjälkiä, mutta ryysis oli niin valtava ettemme viitsineet änkeä sinne lasten sekä kenkä- ja ruokakassien kera.

Onneksi hotellimme oli lähellä, koska yhtään pidemmälle ei kukaan olisi jaksanut kävellä. Ilmastoidussa huoneessa tytöt vetivät äkkiä uikkarit päälle ja siirryimme uima-altaan valtavalle grillille valmistamaan lounasta. Tytöt saattoivat samaan aikaan uida, mikä oli todella win-win –tilanne. Grillatut kanapalat, kasvisvartaat, salaatti ja marjat oli sopivan raikas myöhäinen lounas. Lekottelimme pari tuntia varjojen alla tai altaassa, koska kuuman ilman takia ei juuri muuta jaksanut. Viiden jälkeen ilma alkoi raikastumaan ja tipahti 25 asteen tienoille. Olisi siis tullut aika lähteä kuvaamaan Hollywood-kylttiä. Kylttiä voi ihailla monesta eri kohdasta ja valitsimme sen meistä parhaan. Ajelimme pitkin tosi kiemuraa tietä asutusalueen läpi sekoilevan kännynavin johdolla. Tästä syystä päädyimme Los Angeles Water Reservoir –altaille. Tässä kohden oli verkkoaidat kiinni eli matkamme tyssäsi puoleen väliin rinnettä. No meitä se ei häirinnyt, koska täältäkin oli hienot maisemat ja lisäksi saimme ihastella kaunista luontoa.

Ottaessamme kuvia kaunis losilainen pariskunta ilmestyi myös kuvaamaan. Meidän lisäksemme paikalla ei ollut muita kuin pari satunnaista lenkkeilijää. Kundi tarjoutui ottamaan yhteiskuvan meistä ja kertoi harrastavansa valokuvausta. Hän pyysi myös lupaa ottaa meistä ja hänen erittäin kauniista tyttöystävästään yhteiskuvan sekä omalla järkkärillään että vanhanaikaisella filmikameralla, jota veivataan ja katsotaan kuvakulmaa laatikkokameran yläosasta. Mihin lienee kuvamme vielä päätyykään? Vaihdoimme muutaman ystävällisen sanan ja kundi ehdotti meille illallispaikaksi todella hyvää Rosco’s Chicken n Waffles –ruokapaikkaa. Saapa nähdä uskaltaudummeko sinne :)

Halusimme kylteistä vielä toisen kuvakulman, joten suositusten mukaisesti suuntasimme Griffith Park & Observatoryn kukkulalle. Huomasimme puolessa välissä, että satoja tai jopa tuhansia muita ihmisä oli menossa samassa paikassa sijaitsevan Greek Theatre –konserttiatriumiin kuuntelemaan show:ta, jossa esiintyi mm. Busta Rhymes ja Jurassic 5. Monet jonottivat myös ihan ylös Observatoriolle asti koska siellä oli ilmaiset parkkipaikat ja aurinko oli juuri laskemassa. Jälkimmäinen oli siis tietysti turisteja varten. Heini ja tytöt hilpaisivat ylös, kun Timo yritti jonottaa ja puhua itsensä myös samaan paikkaan. Puolen tunnin turhan edes-takaisinajon jälkeen tämäkin onnistui. Maisemat sekä Hollywood-kylttiin, Observatorioon sekä alhaalla avautuvaan Losiin olivat upeat ja kruunautuivat vielä kauniilla auringolaskulla, jota eivät pilvet häirinneet.

Takaisin hotellille ajellessamme kävimme tyttöjen kanssa keskustelua siitä mikä on krääsäkauppa ja miksi sieltä ei kannata ostaa mitään. Hollywood Boulevard on siis täynnä näitä kyseisiä kauppoja. Emma laski vieressä ”rääsäkauppoja” ja ”starbokseja” (=Starbucks). Huomenna suuntaamme vielä Santa Monicaan, Venice Beachille ja kenties Malibuun. To-do-listalla on vielä loppujen tuliaisten bongailu ja korttien kirjoittaminen.

2 kommenttia:

  1. Ja juuri kun toinen on löytänyt ihanan kulta-glitterilaukun, niin ei! ;-)
    Mitä siirtymiä paikasta ja tunnelmasta toiseen, ihan valtavan paljon kaikkea erilaista ehditte nähdä ja kokea. Ihan parhautta :-)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, kun olette meidän matkalla mukana :) Kohta teidänkin reissu alkaa!!!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.