tiistai 13. heinäkuuta 2010

ti 13.7. Nájeran luostari

Tänään pääsimme kerrankin jo klo 11 liikkeelle tarkoituksena vierailla 35km päässä olevassa Nájeran kaupungissa. Sitä ennen meidän tarvitsi silti käydä ottamassa Logroñossa kopiot passeistamme talonomistajiamme varten. He joutuvat tekemään jotain selvitystä meistä viranomaisille. Matkalla kaupunkiin jouduimme myös todella vakavien poliisien pysäyttämiksi. Näiden tyyppien rinnalla suomalaiset poliisit ovat aivan enkeleitä. Nämä kaverit kävelivät sormet pistoolilla meidän luoksemme ja pyysivät ajokortin ja passin lisäksi vielä täydellisen selvityksen siitä kauanko vietämme täällä ja minne sitten jatkamme. Lopuksi vielä tarkistivat takakonttimme. Tämä taisi olla rutiinitarkistus, mutta silti olo oli aivan kuin pahimmilla rikollisilla.

Nájeran luostari eli Monasterio de Santa María la Real oli tosi kaunis ja onneksi myös täysin yhdessä tasossa, joten pääsimme rullailemaan kärryjen kanssa nätisti. 1100-luvulta oleva luostari sisälsi myös kauniin kirkon, jonka pääalttari oli valtava kultainen ilmestys sisältäen monia patsaita ja ornamentteja. Tässä vaiheessa Heini kertoi tytöille myös lisää Jeesus-vauvasta, joulusta ja itämaan tietäjien lahjoista sekä miksi tuo setä on tuolla ristillä. Toteamukset Lauran suunnalta olivat seuraavia: ”Äiti! Tuon Jeesus-miehen polvet ovat varmasti tosi kipeät!” (tarkoittaa jaloista läpi tulevia nauloja). ”Äiti! O-ho, sillä on pipi myös tuolla...tuolla...ja tuolla. Entä keitä nuo sedät ovat? (apostoleita). ”A-haa, siis Jeesuksen kavereita. ”
Timolle Laura kertoi seuraavaa: ”Äiti kertoi, että Jeesus-vauva kasvaa vain jouluisin (=syntyy)” Niin, ja vauvoista ei tule aikuisia, koska vauvat kuolee ja sitten niistä tulee aikuisia (Jeesus meni taivaaseen). ”Niin ne tarinat vain muuttuvat matkan varrella.

Luostarissa kiertelyn jälkeen Heini osti hopeisen rannekorun ja kävimme nauttimassa terassilla kahvit ja jäätelöt. Vanhasta kaupungista palasimme pyhiinvaeltajia bongaillen (Camino de Santiago de Compostela –reitti kulkee myös täältä). Tämänkin kaupungin läpi solisee kaunis joki. Ennen autoon istumista tytöt pääsivät vielä leikkimään yhteen uuteen leikkipuistoon. Niitä täällä onneksi riittää joka kulmassa ja vieläpä oikein laadukkaita sellaisia.

Talolla söimme lohisalaattia ja nautimme taas lomasta täysin siemauksin eli auringonoton ja uima-altaan sekä kirjojen kera. Illalla Jorge kävi vielä tuomassa meille modeemin nettiyhteyttä varten ja juttelemassa huomisen bodega-vierailusta. Jorge kertoi La Riojan alueen poliisien käyttäytyvän varsin miliisimäisestä myös paikallisia kohtaaan. Dokumentit kulkevat visusti mukana jatkossa :)

2 kommenttia:

  1. Jo tässä ehdittiinkin odotella. Taitaa olla hitainen moteemi, kun kuvat eivät kulje. :P

    VastaaPoista
  2. Joo, kuten voit jatkossa lukea. Isäntäperheen mokkula ei ota toimiakseen tässä macafeen siunaamassa laitteessa, joten en viitsi latailla kuvia ennen kuin löydän kunnon yhteyden :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.