maanantai 23. kesäkuuta 2014

Ma 23.6. Disneyland Anaheim

Aamu sarasti meille jälleen kello kuuden maissa, koska halusimme ehtiä Disneylandiin heti kahdeksalta porttien avautuessa. Timo alkoi heti rapistelemaan kahvia, jotta Heinikin saataisiin hereille. Tänä aamuna olisi uni maistunut pidemmällekin. Agh kuka herää lomalla vapaaehtoisesti kuudelta? :) Tyttöjenkin aamupuuhat olivat kumman hitaat siihen nähden, että olimme lähdössä huvipuistoon, mutta ymmärtäähän tuon. Emme jaksaneet kuitenkaan ottaa tästä mitään stressiä vaan lähdimme juuri siinä tahdissa kuin tuntui hyvältä. Matkaan pääsimme tästä syystä aiemmin sovitusta aikataulusta hieman myöhässä puoli kahdeksalta, mikä tarkoitti aamuruuhkassa sitä, että olimme kolkuttelemassa Disneyn porteille vasta puoli yhdeksältä eli useampi sata tai tuhat ihmistä oli ehtinyt jo sisälle. Olimme kuitenkin varsin positiivisesti yllättyneitä järjestelmällisestä parkkiohjauksesta, parkki shuttlen bussipoikien vitseistä ja muutenkin sisääntuloalueesta, joka oli niin tilava, ettei missään vaiheessa tullut klaustrofobinen olo –toisin kuin Pariisin Disneyssä. Well, everything is big in America, right?

Välikommenttina tähän, että blogin kirjoittaminen on huomattavasti hitaampaa, kun eräs katsoo vieressä röhöttäen stand-up:ia :)

Tänään vuorossa on siis Disneyland Park, jotta tytöt saadaan onnellisiksi. Disney Adventure Parkin vuoro on sitten myöhemmin. Aloitimme prinsessojen luokse jonottamisella. Kyllä, jonotimme, jotta saimme ottaa kuvia Mulanin, Lumikin ja Tuhkimon kanssa. Täälläkin homma oli hiottu huippuunsa. Jokaisella prinsessalla oli oma huoneensa, joka oli täydellisesti valaistu kuvausta varten. Prinsessat juttelivat ensin niitä näitä lasten kanssa ja lopuksi otettiin kuvat. Yleisin kysymys meille oli, että oletteko tytötkaksosia, minkä nimisiä ja ikäisiä olette. Tytöt vastailivat nätisti englanniksi takaisin. Ah, kuinka ylpeitä olimmekaan! Täältä matkamme kulki Adventure Landiin, jossa pääsimme jokiajelulle, kiipeilemään Tarzanin majaan ja tukkiajelulle. Meidän suomalaiseen tukkijokeen verrattuna matka oli varsin yllättävä. Osa matkasta oli vuoren sisällä ja hurjin tilanne oli juuri silloin kuin mitään ei olisi odottanut. Täysin pimeässä tulikin kaksi todella vatsasta ottavaa jyrkkää laskua. Aikuisillakin hommassa oli sulattelemista. Laura huusi vain jee, kun taas Emmaa itketti. Onneksi loppulasku oli tyrskähtävä ja hauska. Emmalla kuitenkin meni hetki, jotta tilanne tasaantui. Laura olisi halunnut heti uusinnan. Aamun positiivinen puoli oli se, että jonotusaika ilman fast passia oli ”vain” 30 minuuttia ja tunti tämän jälkeen yli tunti.

Tukkijoen jälkeen söimme jäätelöt ja kiertelimme New Orleans –tyylisellä alueella. Kummitustalot ja siipiratasajelut olivat tupaten täynnä, joten yhdentoista tienoilla päätimme käydä syömässä ja vähän hengähtämässä. Tytöt söivät kanaa ja perunamuussia, aikuiset kanasalaattia. Terveellinen vaihtoehto ransuille ja nakeille, joita huvipuistot yleensä ovat täynnä. Ruokailun jälkeen ilma oli jo vaihtunut täysin aurinkoiseksi. Emme ole jaksaneet selvitellä Fahrenheit-mittaristoa, mutta aamuisin on usein pilvistä ja noin 65F ja iltapäivällä 80F. Onneksi jätimme kuitenkin aikuisten pitkähihaiset autoon.

Eri alueita oli ainakin viisi, jotka kaikki ehdimme kiertämään päivän aikana 9 tunnissa. Tämä vaati useamman jäätelö/hedelmä/vesitankkaustauon. Ihmeen hyvin lapset kuitenkin jaksoivat. Emman mielestä hauskinta oli pyöriä teekupeissa ja Laura puolestaan piti paljon pitkästä autoradasta, jossa itse sai painaa kaasua, ohjata ja kisata muita vastaan.

Päivä huipentui Disney-hahmojen paraatiin, joka oli taas kerran hyvin organisoitu ja viimeisen päälle harjoiteltu. Saimme hienoja kuvia Aku Ankasta Arieliin ja Lion Kingiin. Tytöt pitivät tästä todella paljon ja pukujen ja hahmojen tanssit ja koreografiat olivat aikuistenkin mieleen.

Kävelimme paraatin jälkeen pääkatua pitkin pois, jota reunustivat monet kaupat. Tytöt saivat tuliaisiksi Minni-lompakot. Vaatteet olivat hienoja ja käyttökelpoisiakin, mutta kuka oikeasti maksaa 30$ yhdestä lasten t-paidasta? Lasten kanssa piti käydä hinta-laatusuhdekeskustelu...

Kämpillä olimme takaisin kello kuuden maissa ja paahteisin päivän jälkeen iltauinti teki todella hyvää. Ihmeellistä kyllä myös kuumassa porealtaassa oli varsin miellyttävää makoilla ja lepuutella jalkoja.

llallinen maistui kaikille todella makoisasti, koska nälkä tuntui vasta sitten, kun päivän kuumuus oli saatu karistettua iholta. Tytöt simahtivat saman tien kello kahdeksalta. Aikuiset ihmettelivät vielä hetken TV-tarjontaa. Kaikkialta tuli englanninkielistä ohjelmaa, mikä on Euroopan matkailijoille ihan uutta! Hauska päivä kertakaikkiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.