maanantai 7. heinäkuuta 2014

7.7.2014 Chinatown – Ferry Market

Jostain syystä emme enää pääse sängystä ylös ennen kymmentä. Aamiaisen jälkeen Heini kysyi toiveikkaasti, että voidaanko mitenkään suoriutua ulos kello 12 mennessä eli tunnissa. Kaiken säädön jälkeen olimme juuri alaolevalla lähdössä ulos puoli yhdeltä, kun tytöt ilmoittivat olevansa taas nälkäisiä. Huoh! Ei muuta kuin portaat takaisin. Onneksi ruoka oli lämmittämistä vaille valmis ja tytöt onnellisia ja masut täynnä lähtiessämme. Pääsimme lähtemään siis yhden maissa...Ihan mallikasta toimintaa :)

Tällä kertaa päätimme kokeilla metroa, koska ratikkamatka tuntui liian pitkältä. Heini osti matkalta herkullisen kahvin mukaan ja pujahdimme Castron metrotunneliin. Metromatka kesti vain viisi minuuttia ja nousimme ylös Market-kadulta läheltä Union Squaria. Matkalla Chinatown-visiitille eksyimme kuitenkin Market -kadulla Old Navyn –kauppaan, josta löytyi tytöille kivat farkkukaprit ja Lauralle todella liikuttavat tyttöjen pinkit juoksushortsit ja trikoopaita. Hän on vakaasti päättänyt lähteä Heinin kanssa lenkille.

Seuraava pysähdys oli Banana Republic, jossa myöskin oli 40%:n alennusmyynnit. Täällä olevat vaatteet sopivat sekä Heinille että Timolle täydellisesti, joten oli jopa hieman hankalaa jättää osa vaatteista myymälään. No harvemmin niitä työvaatteita tulee Suomessa osteltua, joten Timolle löytyi pukupaita, suorat housut ja villaneule. Heini osti neuleen ja mustan,nahkaisen kirjekuorilaukun. Tässä vaiheessa päätimme lopettaa shoppailun ja onneksi Chinatown –portti jo nousikin lohikäärmepatsaineen edessämme.

Chinatown oli värikäs kokoelma krääsäkauppoja ja kovasti vilinää. Window-shopping oli hauskaa ajanvietettä. Tytöt ihmettelivät oudosti lemuavia ruokakauppoja, valtavia patsaita sekä kaikenlaisia värikkäitä kangaskenkiä ja purnukoita. Emme todellakaan ostaneet mitään. Chinatownia kiertäessämme pysähdyimme hetkeksi leikkimään leikkipuistoon ja syömään eväsrypäleitä.

Ruokapaikkaa etsiessämme tytöt saivat ”pakkojäätelöt”, kun läheisen ravintolan kiinalaisnainen halusi veloittaa lasten vessakäynnistä. Emme jaksaneet kuunnella tädin räpätystä emmekä väitellä siitä, että vain lapset kävivät vessassa, vaikka Heini oli mukana. Tästä syystä päätimme myös jättää ravintolan lounaan sikseen ja valita ne kuppilan halvimmat annokset eli jäätelöt. Onneksi lasten jäätelöt olivat hyvät ja hintaan nähden runsaat.

Chinatownin tepastelun jälkeen tytöt vaikuttivat sen verran väsähtäneiltä, että päätimme jättää kävelyn Coit Toweriin välistä ja ihailla sitä vain kaukaa. Jatkoimme sitten suorinta tietä Ferry Building:n, joka toimii lauttojen lähtöpaikkana, mutta toimii myös kauppahallina ja näin ollen kokoelmana ravintoloita ja pieniä herkkukauppoja. Löysimme todella hyvän kiinalaisen ravintolan, jonka kiinalaisiin viiiksiin sonnustautunut länsimaalainen tarjoilija oli todella mukava ja palvelualtis positiivisella tavalla. Oliko kohtalon ivaa, kun tulimme Chinatownista pois ja päädyimme kiinalaiseen ravintolaan? Härkä-porsas-nuudeliannokset sekä tofu-kasviscurry olivat todella maukkaita. Ruokajuomaksi joimme todella hyvää Oolong-teetä. Saimme myös opastuksen erityisten teemukien käytölle. Kiinalaisesta teepannusta kaadoimme itse lisää teetä jopa neljä pientä kuppia. Meistä 2. kaato oli maukkain. Tarjoilijalle jätimme hyvän tipin mukavasta kokemuksesta. Lopuksi teimme ravintolan hieman tyyriissä kaupassa myös hyviä ostoksia mukaan, joista riittänee iloa vielä kylminä talvi-iltoina.

Ruoan jälkeen käppäilimme pitkin kauppahallia ja Timo kävi mm. keittiökaupassa ihmettelemässä 70%:n alennuksessa olevia keittiövälineitä, veitsiä ja pannuja. Tytöt pälyilivät puolestaan erikoisen näköisiä sieniä, jotka kaikki olivat pienissä sievissä purkeissaan vieri vieressä. Kuljeskelun jälkeen pidimme lupauksemme lapsille ja poikkesimme tien toisella puolella olevaan hienoon Pier 1 –leikkipuistoon. Täällä tytöt nauttivat täysin siemauksia kiipeilemisestä ja kieppumisesta. Aikuiset taas sulattelivat herkullista ruokaa ja suunnittelivat laadukkaampia teehetkiä myös kotipuolessa. Aurinko paistoi todella kuumasti ja tänään kannoimme lähes turhaan kaikkia lisähuppareita, trikoita ja villatakkeja. Täällä ei todellakaan voi arvata minkälainen päivä on luvassa. Yhteen päivään mahtuu variaatiota +10 asteesta +30-asteeseen ja aurinkoa/pilveä/sumua/supertuulista/täysin tyyntä. No suomalaisille tässä ei toki ole mitään uutta. Meille on kyllä käynyt hyvä tuuri, että joka päivä on ollut aurinkoista ja suurimmaksi osaksi aika lämmintäkin.

Leikkihetken jälkeen hyppäsimme taas metroon ja matkustimme takaisin Castron metropysäkille. Päivän aikana tyttöjen raitamekkoja on kehuttu useasti, Lauran sinisiä silmiä ja yleisestikin tyttöjen vaaleaa ihoa. Tytöt ovat täällä todella skandinaavisen näköisiä ja erityisesti Laura vaaleissa hiuksissaan. Erottuminen on kuitenkin pelkästään kohteliaisuuksista nauttimista. Tänään meitä luultiin tanskalaisiksi.

Kävimme matkalla kaupassa ja baarikorttelin läpi kävelimme niin, että tiettyjen kauppojen kohdalla huudahdimme tytöille, että ”hahaa, kuka löytää kolme punaista autoa, entäpä kuka löytää 3 vihreää taloa toiselta puolelta tietä niin saa huutaa hep”. Jotenkin tyttöjen silmät kuitenkin liimautuivat kahteen kauppaan hyvistä yrityksistä huolimatta. Toisessa oli Euroviisujen Conchitan näköinen täysin vaaleanvihreä koko ikkunanpeittävä miesmerenneito viiksissään. Toisessa puolestaan tietynlaisten nahka-asujen kokoelma Tom of Finland –mallinukkeja. Tyttöjen ainoa kysymys oli, että miksi tuossa ei ole yläosaa ollenkaan? Meidän vastaus oli, että nuo ovat vain sellaisia nahka-alusvaatteita, joiden päälle voi laittaa sitten ihan tavalliset vaatteet. Tämä selitys meni hyvin läpi. Pientä tirskumista oli kuitenkin ilmassa ja loppumatkasta kuului pieniä kuiskailuja naurun välistä: ”näit’sä sillä merenneidolla oli viikset?!!! Aikku ei ikinä usko tätä.” Päätimme, että kävelemme ensi kerralla toisella puolen katua...

Talolle päästyämme huomasimme leivän unohtuneen, jota Timo kunniakkaasti lähti hakemaan. Tyttöjen iltapuuhien jälkeen söimme iltapalaksi kaurapuuroa mansikoilla, mikä maistui erityisen mukavalta. Iltatee oli tänään erityisen herkullista.

1 kommentti:

  1. Hei! Ameriikan matkaajat! Onpa ihana seurata teidän matkaa täältä sohvalta käsin ja itsekin surffailla unelmissa mukana. Terveisin mumppu,vaappu,Kiia,Jenna ja Tomppa kaakosta.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.