sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Su 10.7. Montaudin-kylän markkinat ja rentoutumista talolla

Eilisen varsin viileän illan jälkeen oli ihana herätä vällyjen alta auringonpaisteeseen ja sananmukaisesti naapurin kukkojen lauluun sekä kirkon kellojen kuminaan. Laura oli aamuyöstä hiipinyt Timon ja Heinin kapeahkoon parisänkyyn pakottaen Timon etsimään parempaa nukkumispaikkaa Emman vierestä. Tytöt heräsivät puoli yhdeksän maissa Timon nukkuessa univelkaa pois puoli yhteentoista asti.

Aamupalan jälkeen ilma oli viilentynyt, joten päätimme siirtyä Alisonin suositteleman lähikylän, Montaudinin, markkinoille. Perille päästyämme huomasimme markkinoiden olevan kirpputorin ja juoksukilpailun yhdistelmä. Juoksijat siirtyivät kilpailun loputtua luonnollisesti ranskalaiseen tapaan baariin oluelle. Heini bongasi markkinoilta lapsille suunnatun ranskan kielen kuvasanakirjan, joten tästä se (lasten) ranskan opiskelu sitten taitaa alkaa. Markkinoille oli kerääntynyt myös paljon kauniita 50-luvun autovanhuksia sekä karuselli, jossa Laura ja Emma viihtyivät innoissaan hihkuen kahden ajelun verran.

Lounaan pääsimme tänään valmistamaan itse ja nautimme sitä taas vierekkäin ulkona naapuruston skottiperheen sekä emäntien kanssa. Ilma alkoi lämpenemään nopeasti ja pian oli aivan bikinikeli. Aivan mahtavaa! Uskomatonta, että ilma voi yhtäkkiä vaihtua pilvisestä ja tuulisesta 17:sta asteesta aurinkoiseen ja tyyneen 27:n asteeseen. Kaikki raahasivat auringonottolavitsat ruohokentälle ja lapset juoksivat uima-altaan, leikkimökin, trampoliinin ja keinujen väliä. Hevonen ja koira minglailivat lasten välissä.

Heini kävi illasta vielä viiden kilometrin juoksulenkillä Carellesin kylän ja laidunmaiden välillä. Kylässä asuu taloista päätellen ehkä 15 perhettä, mutta siellä oli silti kaunis ja iso kirkko, jonka kellot ilmeisesti aamulla soivat. Lapset simahtivat nopeasti illallisen jälkeen ja me jäimme vielä kilistelemään 8-vuotis hääpäivän kunniaksi.

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.