torstai 7. heinäkuuta 2011

To 7.7. Disneylandin ihmeitä

Matkoilla reissatessamme on aina mukava yllätys, kun hotellissa on buffet-aamiainen. Se tietää yleensä hyvää ja ravitsevaa aamiaista. Disneyn hotellissa meksikoisteemaan kuului se, että sombreropäinen Horche opasti turistilaumat kahta karsinaa pitkin aamiaistilaan. Ihmismääriin nähden aamiaisen keruu oli nopeaa, mutta kääntöpuolena oli se, että samaa tavaraa löytyi useasta eri pisteestä. Aamiainen koostui siis croissanteista, vaaleasta leivästä, sokerimuroista ja purkkihedelmäsalaatista juomien kera…No, aina ei voi voittaa! Onneksi lapset kuitenkin pupelsivat hieman leipää ja mehua.

Aamiaisen jälkeen kävelimme rauhallisesti isolla porukalla ”Rio Grandea” pitkin kohti Disney Villagea ja Disneyn teemapuistoja. Lasten huvipuistokuume nousi vauhdilla ja oli jopa hieman haastavaa pitää hysteerisesti poukkoilevat tytöt lähellä kaikessa ihmispaljoudessa. Puistoon pääsyyn vaadittiin lippujen lisäksi myös turvatarkastus kumpaankin suuntaan, joita siis myös jonotettiin. Ilma oli puoliaurinkoinen ja lämmin, mikä sopi meille oikein hyvin. Aloitimme päivän hauskalla, vanhanaikaisella avobussiajelulla, jota kuljetti komentelevainen, pullea daami 20-luvun univormussa huudellen vähän väliä topakasti ”Atención” ja tööttäilemällä ohikulkijoille.

Discovery land oli tehty villin lännen teemalla ja talot olivat viimeisen päälle yksityiskohtia ja kukkaistutuksia myöden cowboy-meiningillä. Tämän osan teemapuistoa näimme kätevästi valtavankokoisen siipirataslaivan kannelta. Tämän lisäksi näimme laiva-ajelulla myös valtavankokoisen aavetalon hautausmaan ympäröimänä sekä dinosauruksia ja kullanhuuhdontahahmoja.

Kevyen lounaan söimme Pocahontas-teemaisessa kiipeilu- ja leikkipuistossa. Täällä alkoi myös Lauran ripuli, joka yltyi sen verran rajuksi, että Heini ja Laura lähtivät hotellille lepäilemään ja tankkailemaan Osmosalia. Muut jatkoivat sillä aikaa kierrosta Liisa Ihmemaassa –puistossa, jossa oli mm. Versailles-tyyppinen puutarhalabyrintti ja Kiireisen Kanin talo. Lauran vointi parani jo ilmeisesti mentaaliharjoituksilla ja lääkkeillä sen verran, että pääsimme takaisin huvipuistoon katsomaan upeaa paraatia, jossa mm. esiintyi mm. Toy Storyn hahmot, Nalle Puhit, Viidakkokirjan eläimet sekä kaikki prinsessat, prinssit ja niiden ”pahattaret”. Huvittavaa oli vieressä huuteleva espanjalainen isä poika harteillaan, jotka huusivat kurkku suorana kaikkia paraatin hahmoja nimeltä tyyliin: ”Pinoccho, hola, hola, iiiiih, somos aqui!” Hauskaa tässä oli vielä se, että isä oli viiskymppinen ja poika teini-ikäinen. Innostusta oli huvittavaa seurata.

Pojat hurjastelivat myös aikuisten vuoristoradassa Space Mountain:ssa ennen pastaillallista, johon ei meitä naisia olisi millään saatu. Illalla ehdimme vielä käydä ihmettelemässä Pinokkion maailmaa sekä Tuhkimon taikametsää, joka tosin oli pienemmille tytöille aika pelottava.Tyttöjen mielestä kaikkein parasta huvipuistossa oli kuitenkin prinsessakulkue ja itse prinsessalinna. Myös tänään tytöt simahtivat saman tien hotellille päästessämme. Timo ja Allu kävivät vielä muutamalla yömyssyllä parantamassa maailmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.