torstai 2. heinäkuuta 2009

Torstai 2.7. – Filmitähtien Cannes

Cannesin kaupungin ydin on rantabulevardi La Croisette, jota reunustavat miljoonia maksavat jahdit ja niitä kiillottavat pelkkiin shortseihin pukeutuneet kansipojat. 30€:n parkkipaikka sataman vieressä kirpaisi hieman, mutta onneksi lähes ilmaiset paikat koko muun loman aikana kompensoivat hieman. Filmitähtiä ei näkynyt, mutta kaikesta huomaa, että kaupunki on rikkaiden ja kuuluisien temmellyskenttä. Keskustan hieno elokuva-aiheinen seinämaalaus oli ainoa Cannesin filmijuhlista muistuttava asia.

Cannesin lahden toisella puolella levittyi kaunis hiekkaranta ja toinen toistaan kalliimpia kiosque’ja, joista myytiin panineja ja kylmiä juomia. Me päätimme kuitenkin keskittyä kaupungin vanhankaupungin eli Le Suquet’n kauniilla pikkukujilla kävelyyn. Täällä olisi voinut käyttää useammankin tunnin, koska mitä pidemmälle kävelimme sitä houkuttelevampia kauppoja löysimme. Heini osti mustat haaremihousun tyyppiset lökäpökät, kaulakorun ja lastenvaatteita. Lisäksi ostimme kaikki tuliaisia ja postikortteja läheteltiin erinäinen määrä Cannesin leimalla varustettuina. Lounas oli mitä erinomaisin ja kylmät juomat tekivät tehtävänsä.

Kaupoilla kiertely tässä kuumuudessa väsytti nopeasti, joten neljän tunnin kävelyn jälkeen päätimme suunnistaa takaisin Tourrette-Levens’n talollemme. Tällä kertaa ajoimme suoraan moottoritien kautta, joten Antibesin kaupungin ihailu jäi toiseen kertaan. Tyttöjen uinaillessa nautimme ilmastoidun auton tuomasta viileydestä ja mietimme rytiseekö ukkosherra tänäänkin.

Taivas oli lähes pilvetön, kun hyppäsimme viiden aikaan uima-altaaseen. Tunnin kuluttua kuului tuttu jyrinä. Ihmettelimme auringon läpi siivilöityvää sumusadetta, joka teki tietä kauniille illalle..

Illalla kilistelimme vielä shampanjaa Irman ja Hanskin viimeiselle illalle ja juttelimme vielä kaikin puolin onnistuneesta lomasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.