tiistai 14. heinäkuuta 2009

Tiistai 14.7 – Rantaelämää ja matka Malpensaan

Aamulla oli mahtavaa ihailla ikkunaluukkujen välistä kajastavia auringonsäteitä. Tänään on sitten se kunnon rantapäivä! Pakkailimme kaikessa rauhassa kaikki tavarat ja yhdeksän aikaan oli aika herättää uniset tytöt, jotta ehdimme aamupalalle. Tätä ei ole tainnut tapahtua koskaan aiemmin.

Hotellin luovutuksen jälkeen Timo kävi viemässä tavarat autoon ja suuntasimme kohti hyväksi havaittua paikkaa rannassa eli ilmaisen lastenleikkipaikan kohdalle. Ostimme parilla kympillä koko päiväksi leikkipaikan viereisestä bagnista kaksi lavitsaa aurinkovarjon kera ja parkkeerasimme seurueemme sinne viideksi tunniksi.

Lapset nauttivat täysin siemauksin uimisesta, liukumisesta ja hiekkaleikeistä. Me päätimme ottaa lastenhoitovuorot, koska tänään emme olleet ainoat lapsiperheet rannalla vaan mukuloita oli ihan tungokseksi asti ja välillä täytyi suojella omia ja välillä taas komentaa. Vuorottelu onnistui ne ensimmäiset vaihdot, jonka jälkeen olimme molemmat toiminnassa koko päivän. Lounaan tekoa, uimista, aurinkorasvan levitystä, Lauran kanssa pissalla juoksemista jne. Muutaman tunnin jälkeen olimme jo ihan poikki toivoen meidän omia äitejä ja isejä apuun!

Merivesi oli sekä väriltään että lämpötilaltaan aivan kuin kylpyammeessa. Emma juoksi koko ajan tyrskyihin eikä oppinut millään aaltojen ideaa päätyen aina nauraen naamalleen veteen. Laura osasi jo hieman hypätä aallon päälle. Kaikesta touhusta huolimatta meillä oli oikein rattoisaa ja Emman simahtaessa tunnin nokosille ehdimme nauttia jopa loistokahvit, koska bagnissa oli yllättäen espressokone. Siis 2x2 metriä käsittävässä minibaarissa oli kunnon kahvintekolaitteet! Italialaiset osaavat kyllä hoitaa tämän ruoka- ja juomapuolen bueníssimo! Tästä rohkaistuneina otimme vielä oluen ja valkkarin, joka paljastui maukkaaksi prosecco –kuohuviiniksi.

Italialaisten touhuja oli mukava seurata lastenhoidon tiimellyksessä. La Mamma kaitsi eri perheissä pieniä lapsia, mutta myös teini-ikäisiä kaveriporukoita kenenkään kyseenalaistamatta hänen auktoriteettiaan. Viereisellä lentopallokentällä pikkuruisiin uima-asuihin sonnustautuneet teinit esittelivät vartaloitaan enemmän tai vähemmän tietoisesti.

Kolmen jälkeen pakkasimme kimpsut ja kampsut ja palasimme mehujäiden kanssa autolle jättäen hyvästit mukavalle rannalle. Täällä olisi viihtynyt ehkä vielä päivän tai pari.
Maisemat olivat jälleen todella upeat koko rannikkotien. Toinen toistaan idyllisempiä kyliä ja koko ajan kimmeltävä meri taustalla. Ennen Genoaa ruuhkia lähdimme kohti Milanoa ja Malpensan lentokenttähotelliamme, joka näytti olevan keskellä ei mitään. Huoneisto oli oikein tilava; 2 suurta makuuhuonetta, parveke ja yhdistetty olohuone ja keittiö kaasuliesineen ja jääkaappeineen. Suihkun jälkeen söimme vielä maittavan pastaillallisen ja pakkasimme tavarat huomista lentoa varten. Ilta oli mukava päättää nauramalla, koska Laura käkätti yliväsyneenä ja silmät vedessä Italian hauskoille kotivideoille meinaten tipahtaa sohvalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.