tiistai 14. heinäkuuta 2009

Maanantaina 13.7. – The Beach

Tätä rantalomapaikkaa oli mainostettu lapsille jo pitkään toiveiden täyttymyksenä automatkojen jälkeen ja harmillisesti siitä tuli sitten reissun ainoa pilvinen ja sateinen päivä. Onneksi se ei loppujen lopuksi haitannut, koska päätimme ottaa paikasta kaiken irti lasten ehdoilla.

Aamupala oli kai aika hyvä eteläeurooppalaiseen standardiin verrattuna, mutta meille se tarkoitti enemmän hötöleipää ja Nescafe’n automaattitarjoilua. Onneksi lapset iloitsivat suklaamuroista ja Emmalle löytyi maitoa ja jugurttia. Söimme vatsat täyteen ja suuntasimme ulos tihkusateeseen.

Ensimmäinen etappi oli suuri leikkipuisto hotellin vieressä, joka synnytti mahtavia riemunkiljahduksia molemmissa lapsissa. Vietimme siellä pitkän tovin rupatellen sympaattisen italialais-englantilaisen granma’n kanssa kulttuurieroista lasten riehuessa paikasta toiseen.

Seuraavaksi oli aika siirtyä pitsalounaalle rantabulevardille. Sitä reunustavat talot ovat todella kauniita 1800-luvun romanttisia luomuksia, mutta jokainen oli väritetty omalla pastellisävyllä tehden niistä hieman karibialaishenkisiä. Lahden poukaman yläosa oli täynnä luksushuviloita ja ranta jaettu tietysti italialaiseen tyyliin maksullisiin bagni marine eli aurinkotuolisektoreihin omine baareineen. Sellaiseen mekin olimme ajatelleet parkkeerata aurinkoiseksi päiväksi, mutta ehkä sitten huomenna.

Lounaan jälkeen oli päivänokosten aika, jonne Äiti ja lapset simahtivat alta aikayksikön. Samaan aikaan vettä tuli sitten kaatamalla. Päiväunien jälkeen oli sade onneksi lakannut, joten päätimme hankkia rantaevästä ja tutustua samalla pikkuputiikkien tarjontaan. Kovin oli luksusliikettä ja sekatavarakauppaa vuorotellen ja välissä aina joko leipä- tai vihanneskauppa. Kaikki oli jotenkin kotoisesti ränsistynyttä; sekä talot että kaupat. Kauppakassit pullollaan rullasimme kohti ilmaista rantaa ja sieltä bongasimme myös lasten leikkipisteen liukumäkineen ja leikkimökkeineen. Tytöt leikkivät antaumuksella hiekkaleikkejä ja Emma oli ainakin niin hiekkainen, että jopa paikallisia nauratti. Onneksi pilvinen sää ei haitannut lapsia, koska oli todella lämmin.

Rannalla vierähti iltaseitsemään asti, joten kävimme pikasuihkussa ja vetäisemässä ykkösmekot päälle. Tästä suuntasimme italialaiseen tyyliin rantabulevardille näyttäytymään ja syömään. Ravintolavalinta osui nappiin, koska ruoka oli todella herkullista. Tytöt saivat myös loistohuomiota erikoismukeineen ja annoksineen. Lapsiperheet olivat ruokailemassa ”ensimmäisessä kattauksessa”, koska ilmeisesti kello 20 on muille vielä liian aikaista. Me olimme kuitenkin varsin tyytyväisiä naapuripöydän ranskalaiseen kokoonpanoon, koska siellä oli samanikäisiä lapsia isovanhempineen ja pystyimme juttelemaan samoista ”ongelmista”, kuten vaatteensa sotkevista ja karkuun juoksevista lapsista…Me söimme tällä kertaa jopa jälkiruoat ja kahvit sekä pullon erittäin hyvää Pinot Grigio’ta Timon loistavan pippuripihvin ja Heinin risotto al maren lisäksi. Tytöt pitivät peruna-gnoccheista ja jäätelöstä.

Hyvän tipin jälkeen suuntasimme vielä pikaisesti iltamarkkinoille katsomaan käsityöläisten aikaansaannoksia. Täältä Heini löysi kauniin ametistisormuksen ja Laura valitsi mehiläisvahakynttilät; Emmalle oravan ja itselleen possun. Kaiken kruunasi Lauran suuri ihastus eli läpinäkyvä, sininen lasidelfiini. Suurista yrityksistä huolimatta Emma ei suostunut nukahtamaan vaunuihin, joten palasimme 21.30 aikaan viemään lapset nukkumaan. Loistava päivä kaiken kaikkiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.