sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Su 4.7 Oviedon ohjus

Kerromme talostamme lisää huomenna, kun aurinko toivottavasti paistaa ja kuvatkin onnistuvat paremmin. Tässä vaiheessa täytyy kuitenkin sanoa, että sängyt ovat erinomaiset ja osaksi tämän ansiosta me aikuiset nukuimme erityisen hyvin. Siksi toisekseen ensimmäinen pikku-jalkojen tepsutus kuului vastaa 8 aikaan aamulla, josta Emma ja Heini siirtyivät puutarhaan ihailemaan maisemia ja kuuntelemaan kukkojen, kanojen, koirien ja lehmien ääniä Timon ja Lauran nukkuessa jopa 10.30 asti. Tänäänkin ilma oli harmillisesti pilvinen ja sateinen, joten alakerran kivilattiat ja vanha 1800-luvulta oleva talo oli ehkäpä 18 asteinen ja me kaikki todellakin palelimme peittojen alta kuoriutuessamme. Heinin asustukseen kuului mm. Ikean fleece-huopa, monta paitaa, kapriverkkarit, säärystimet ja korkokengät lattioiden takia...

Pitkän aamiaisen jälkeen luimme lapsille kirjoja, purimme tavaroita ja kokosimme Deban lainaamia palapelejä. Kello kahden aikaan olimme jo valmiita katsastamaan naapurustoa, mutta tihkusateen takia päätimmekin lähteä Asturiasin pääkaupunkiin, Oviedoon lounaalle ja ostoksille. 35km matka meni nopeasti moottoritietä ja parkkihalli löytyi muutaman kierroksen jälkeen. Tytöt istuivat rallikärryihin ja pääsimme kävelemään Oviedon vanhaan kaupunkiin, Casco Antiguoon. Asturias on kuuluisa siidereistään ja cidrerías baareja löytyy joka kulmasta. Ranskalaiseen ja englantilaiseen kuivaan siideriin tykästyneinä olimmekin varmoja kymppivalinnasta ottaessamme ravintolassa asturialaisen menu del dían jälleen kerran. Mielenkiintoinen tarjoilijamiekkonen kertoi espanjaksi eri ruoista ja ymmärsimme lähes kaiken oikein.

Todellisuus ei kuitenkaan vastannut täysin odotuksia. Timo sai alkuruoaksi Fabada Asturianaa eli makkaroita, lihakönttejä ja valkoisia papuja rasvassa lilluen Heinin nauttiessa vuohenjuustosalaatista. Pääruokana Heini söi bacad en pisto –kalaa ja perunoita kasvisten kera Timon jälleen kerran ihmetellessä kuinka carne asada con patatas voi ollakaan niin rasvaista lihaa ja ranskalaisia. Tytöt nauttivat ranskalaisia, kinkkua ja paistettuaja kananmunia mehun kera ja hyvin maistui. Siideri itsessään tarjoiltiin suuren pulloon istutettavan tönikän kautta, josta painettiin kuin tölkkiviinejä ikään huvittavan moottorin surinalla säestettynä. Jälkiruoaksi Emma ja Heini söivät arroz con leche eli riisipuuroa kanelin kera, joka oli sokerisempi ja juoksevampi versio meidän puurosta. Kahvit kruunasivat erikoisen, mutta edullisen ja täyttävän aterian.

Ruoan jälkeen katsastimme Cathedral de San Salvadorin ja kävimme ostoksilla El Corte Inglés –tavaratalossa ja ostoskadulla. Timo löysi hupparin edellisen tilalle, joka jäi koneeseen ja tytöt saivat uudet sortsit ja t-paidat Sferasta. Ostoskeikan jälkeen tytöt alkoivat olla jo aika finaalissa, joten jäätelöiden jälkeen hurautimme takaisin El Ferre (haukka) nimiselle kesäkodillemme. Emma luonnollisesti simahti 25min matkalle. Iltapuuhien jälkeen Laura nukahti nopeasti Emman tietysti sinnitellessä hereillä 22 asti. Lasten mentyä nukkumaan vietimme ensimmäisen kahdenkeskisen hetken kanasalaattia ja kuohuviiniä maistellen puutarhassa. Ilta pimeni nopeasti ja bongasimme syödessämme sekä pöllön että lepakon.

Muistathan käydä katsomassa edellispäivien kuvat :)

3 kommenttia:

  1. Todella kiva päästä lukemaan juttujanne. Yhteyskin on ilmeisen toimiva, koska kuviakin saa ladattua. :D

    VastaaPoista
  2. ... blogin taustakuva on tosin melko epätarkka. :P

    VastaaPoista
  3. mulla se näkyy kyllä tosi tarkkana, mistäköhän johtuu :p

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.