tiistai 10. heinäkuuta 2012

Ti 10.7. Pianezzo – Bellinzona


Olemme selkeästi saavuttaneet lomarytmin, koska lapset heräsivät jälleen vasta kello yhdeksän aikoihin. Jes! Olemme reissanneet kovasti paikasta toiseen koko viime viikon aikana, joten tänään oli ansaitusti vuorossa löhöilypäivä talolla.

Aamiaisen jälkeen Timo roudasi meille tytöille lepolasset alakerran kellarista puutarhaan. Tytöt uivat vuorotellen altaassa ja makoilivat lavitsoilla nakupelleinä Nalle Puh:ja lueskellen. Timo luki kirjaa ja Heini makasi varjossa alueen matkailutarjontaan tutustuen. Ah tätä auvoista lomaa! Tänään oli tarkoitus vain retkottaa ja tylsistyä.

Kuuma ilma väreili pian alkavaa ukkosmyrskyä jo pitkään ennen kuin mitään tapahtui. Lounaspastan ehdimme nauttimaan vielä terassilla kahden aikaan, mutta pian sen jälkeen juoksimme sisään suurten vesipisaroiden putoillessa varsin alhaalla roikkuvista sadepilvistä. Ne olivat jälleen ilmestyneet kuin tyhjästä vuorten takaa. Sisällä jatkoimme samaa ellun-kanat-meininkiä. Aikuiset lukivat kirjoja ja lapset leikkivät lattialla Dominikin ja hänen siskonsa Lenan (molemmat nyt jo yli 30v) vanhoilla legoilla.

Neljän aikaan kaikki olivat valmiita uusiin seikkailuihin. Ulkonakin paistoi jälleen aurinko, joten päätimme lähteä katsastaan Bellinzonan linnatarjontaa. Oli ylellistä olla perillä 10 minuuttia lähdöstä. Löysimme kätevästi pian viimeisen parkkipaikan turisti-infon vierestä. Turisti-info oli Rathaus:n eli kaupungintalon alakerrassa, jonka sisäpiha oli todella upea nähtävyys itsessään; kaariholveja ja maalauksia. Ystävällinen turisti-infon rouva evästi meidät kartoilla ja esitteillä. Meillä olisi reilu tunti aikaa käydä katsastamassa yksi kolmesta linnasta ennen sulkeutumisaikaa. Rouvan mukaan valinta olisi siinä tapauksessa  Castelgrande eli keski-aikaisista linnoituksista suurin.

Kävelimme pitkin vanhaa kaupunkia ja ihastelimme kauniita rakennuksia. Piazza Collegiata ja Piazza Nosetto vallitsivat katukuvaa, jonka ympärillä suurin osa taloista oli 1700-luvulta. Vanha kirkko, Chiesa dei SS. Pietro e Stefano (1517) oli todella kaunis ja muistutti jollain tapaa espanjalaiskirkkoja suuren etufasadinsa ansiosta.

Kävelimme hitaasti pääostoskatua, Viale della Stazione, alaspäin ja löysimme helposti Castelgranden (1479) kyltit. Jollain tavalla oli hienoa huomata, että korkealle linnoitukseen oli tehty hissi eikä nähtävyys maksanut itsessään mitään. Kiertelimme keskiaikaista, jylhää linnoitusta hyvän tovin ja nautimme aurinkoisesta ilmasta sekä nähtävyydestä, jossa ei tähän aikaan ollut juuri muita meidän lisäksemme. Täältä näkyi myös viereisetlinnoitukset eli Castello di Montebello ja Castelllo di Sasso Corbaro sekä osittain säilynyt kaupunginmuuri (La Murata). Linnalla oli luonnollisesti myös omat viininviljelystilukset ympärillä.

Palasimme takaisin kävellen mukulakivisiä portaita ja alhaalla kaupungissa tytöt saivat herkulliset jäätelöt ja Heini löysi pienestä putiikista tyylikkään Audrey Hepburn –kuvallisen meikkipussukan. Kotimatkalla kävimme vielä tankkaamassa ja läheisessä leikkipuistossa. Heini reippaili lähes ylös asti talolle ennen kuin leikkipuistolaiset ehtivät saada hänet kiinni sopivasti sadekuuron alkaessa.

Hilpasimme vikkelästi vuoristotietä takaisin talolle tekemään illallista. Tytöt olivat täpinöissään, koska tänään oli Heinin ja Timon 9. hääpäivä ja he halusivat yllättää meidät monin tavoin. Illaan mittaan saimme nauttia hääpiirustuksista ja juhlatansseista. Sade oli lakkasi pian ja illallista saimme syödä ulkona. Timo yllätti vielä hääpäivän kunniaksi ostamallaan aidolla shampanjalla. Uskomatonta, että täällä maassa saa shampanjaa bensa-asemalta!

Illlaisen aikana saimme ihailla auringon laskua vuorten taakse samalla kun toisesta suunnasta nousi jälleen ukkosmyrsky. Lago di Maggiore siinsi näiden välissä valkoisessa höyrypilvessä. Aivan uskomattoman hienot maisemat jälleen kerran. Tytöt juoksivat puutarhassa  muutaman kunniakierroksen Eevan-asuissa, kunnes salamat löivät sen verran läheltä, että oli aika siirtyä sisätiloihin. Tyttöjen nukahdettua joimme iltateet poikkeuksellisesti sisällä rankkasateen rummuttaessa kattoa.

1 kommentti:

  1. Vau mitkä maisemat, oi jospa oltaisi voitu olla mukana.
    Terveiset tytöille ja isot halit

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.