tiistai 17. heinäkuuta 2012

Ti 17.7. Milano – Espoo


Aamu sujui yllättävän helposti ilman suuria lähtövaikeuksia. Aamiaiseksi söimme hedelmiä ja appelsiinimehua –eli mitä jääkaapista tässä vaiheessa enää löytyi. Heini nautti vielä hetken viimeisistä auringonsäteistä ja Milanon katuvilinän seuraamisesta hotellihuoneen avoinaisesta ikkunasta ennen kuin oli aika lähteä kävelemään kohti muutaman korttelin päässä sijaitsevaa parkkihallia.

Ajomatka kentälle sujui peri-italialaisella meiningillä. Esimerkiksi jos kaistoja oli yksi niin eiköhän liikennevaloissa viereen ahtautunut toinen auto ihan vain siksi, että siihen mahtuu. Timo sanoi kaipaavansa jälleen Sveitsin sivistynyttä ajokulttuuria. Pyörimme lentokentällä muutaman tovin ennen kuin Hertzin palautusparkkis löytyi. Täältä talsimme tuttua reittiä jättämään urpolle check-in –virkailijalle matkatavaramme, joka sai tuhrattua kolmen laukun chekkaamiseen vartin verran aikaa. Jonotimme myös suhteellisen pitkään turvatarkastuksessa ennen kuin pääsimme ostamaan aamukahvit ja kiirehtimään portille.

Lento sujui leppoisasti. Tytöt pelasivat iPhone:lla pelejä ja värittelivät värityskirjoja. Välillä luettiin Nalle Puhia ja syötiin. Onneksi lento ei ollut pitkä. Vieressämme istui vauvaperhe, jonka mukava rouva oli kovasti juttutuulella. Vaihdoimme lapsiperhekuulumisia ja me annoimme heille vinkkejä matkustamiseen lasten kanssa.

Suomessa ilma oli sateinen ja lämpötila huiteli +15 asteessa. Täytyy myöntää, että tässä vaiheessa tuli mieleen nousta portaat takaisin lähtöporteille. Onneksi iltaa kohden aurinkokin näyttäytyi ja suomalaisen kesäillallisen (uusia perunoita, lohta sekä kasviksia ja jälkkäriksi tuoreita marjoja) jälkeen Heininkin paluushokki alkoi helpottamaan ja kotiin oli mukava palata. Tytöt leikkivät kuitenkin talvea pipot ja villasukat jalassa. Emma muisti myös kysyä, että oliko Suomeen tullut talvi meidän loman aikana...

Reissumme oli todella onnistunut. Fiilis oli hyvä, ilmat suosivat ja saimme tutustua Sveitsin sukulaisperheeseemme  sekä tapasimme ystäviämme Suomesta. Reissu oli myös hyvä yhdistelmä rentoa lomailua, kuten uimarannalla oleilua ja uusia kiinnostavia nähtäväyyksiä. Ja kaiken kruunasi upeat maisemat; vehreät vuoret, kirkkaat järvet ja sievät kylät. Kiitos kaikille, jotka jakoivat lomareissun kanssamme J

1 kommentti:

  1. On ollut hauskaa lukea teidän kirjoituksianne, joista ihanasti välittyy teidän hienot lomatunnelmanne! Oli myös aivan loistavaa nähdä teidät!
    t.Nina

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.